Arena Nord – Norges største idrettsbygg åpner opp 1. fase

Arena Nord – 1.fase åpnet

Feiret ny stor-arena: – Mye større enn vi er vant til

Onsdag åpnet håndballhallen til det nye gigantanlegget i Åsane.

Publisert Publisert 19.aug -Bergens tidene

  1. arena nord video åpning flerbrukshall

 

19 meters takhøyde, tre håndballbaner og en storskjerm på 40 kvadratmeter. Onsdag åpnet endelig dørene inn til den nye håndballhallen i Åsane Arena.

– Vi har hørt om at hallen skal komme i flere år nå, sier Bertine Moldestad-Evensen. Hun skal ha sin første trening i den nye hallen, sammen med lagvenninnene på Jenter 15-laget til Åsane Håndball.

– Hallen er veldig fin. Den er veldig mye større enn det vi er vant til, og alt virker veldig proft, sier hun.

Prioriterer barn og unge

Roald Bruun-Hanssen leder byggeprosjektet, som er finansiert av Trond Mohn.

– Det er fantastisk moro å kunne åpne hallen, sier Bruun-Hanssen.

Han forteller at 80 prosent av treningstiden vil gå til barn og unge, fra 6 til 19 år. De resterende 20 prosentene vil gå til toppidrettslag.

– Det er helt i tråd med givers ånd. Dette skal være en hall som skal bidra til gode oppvekstmiljøer, og som skal kombinere topp- og breddeidrett på en god måte.

Åsane Håndball feiret sin nye arena da dørene ble åpnet onsdag.

Kan bli klart til jul

Trond Mohn gikk i gang med arbeidet da han etablerte selskapet Arena Nord AS i 2015. I desember 2018 startet byggearbeidet. Med rundt 300 millioner kroner har Mohn finansiert det som er den største utbyggingen av et idrettsanlegg i Bergen noensinne.

Ennå er det en del som gjenstår. Håndballhallen, som rommer i overkant av 2000 tilskuere, utgjør kun en sjettedel av det totale anlegget.

– Turnhall, klatrehall, squashbaner og kampsport-sal skal bli klare innen 1. november, forteller Bruun-Hanssen.

I tillegg håper de å få ferdig anleggene til isidrettene og sandidrettene til jul.

FAKTA

Åsane Arena

  • Flerbrukshall med tre håndballbaner og mulighet for å lage arrangementsarena over to av banene, med en tilskuerkapasitet på 2000 tilskuere.
  • Inneholder i tillegg turnhall, klatrehall, ishockeybane, curlinghall med fire baner, squash-anlegg, sal for kampsport, fotballstadion med tilskuerkapasitet på minst 3500 tilskuere, servicebygg med garderober, ulike treningsrom, møterom, sosialrom, kontorer, kafé og kiosk, nærmiljøanlegg med syverbane for fotball og sandhall for volleyball og håndball.
  • Arena Nord AS står for utbyggingen av det nye anlegget. Selskapet er eid av Åsane Allianseidrettslag og Trond Mohn.

Håndballspillerne til Åsane ventet spent utenfor inngangen, før de fikk slippe inn. Foto: Ørjan Deisz

Disse får ny hjemmebane

Håndballhallen blir hjemmearena for damene i Tertnes Elite, TIF Vikings herre- og damelag i volleyball, Åsane Håndballs lag, samt elevene på Åsane videregående skole.

– Vi ønsker at dette skal bli et populært samlingssted for idretten, og spesielt for barn og unge i bydelen, sier Bruun-Hanssen.

 

Før Åsanes treningsivrige håndballspillere satte de første ballene i nettet, fikk de følgende beskjed fra byggeleder Bruun-Hanssen:

– Denne hallen er bygget for at dere skal kunne drive med aktiviteten dere er glad i. Men nå må dere komme i gang med treningen!

 

Turnering til helgen

Allerede til helgen skal Tertnes, Fana, Molde og Ålgård spille håndballturnering i hallen. Koronarestriksjoner gjør at det kun vil bli rom for 200 tilskuere.

  1. september serieåpner Tertnes mot Oppsal i Åsane Arena.
  2. arena nord video åpning flerbrukshall