Fakta om LEGEA 

 

Familiebedriften LEGEA startet sin nåværende virksomhet året 1990 i Pompei, Italia. LEGEA utvikler og produserer sportsartikler hvor design, funksjonalitet og kvalitet står i fokus.

 
Selskapet begynte med å utvikle produkter for fotballspillere. Da suksessen var et faktum, begynte merket noen år senere å rette seg mot andre lagidretter. I dag finnes det et bredt og velutviklet sortiment til den aktive utøveren samt en egen fashion kolleksjon.

 
LEGEA er i dag kjent for sine produkter og sponser et flertall av lag rundt om i verden innen ulike sporter. Merkevaren sponser blant annet et betydelig antall italienske lag, med A.S. Livorno Calcio som en av de mest kjente lagene. Internasjonalt sponser LEGEA blant annet landslagene til Bosnia, Zimbabwe, Montenegro, Iran, Nord-Korea og Albania. I Norge er de mest kjente klubbene som bruker merket LSK og HBK innen toppfotball, Follo HK innen topphåndball og Tromsø Storm som er i toppen innen basketball.

 
Året 2002 solgte LEGEA flest sportsartikler i Italia og er en av de ledende aktørene i markedet. I dag har merkevaren etablert seg i mer enn 50 land med rundt 150 Legea-butikker – flest i Italia naturligvis. Kombinasjonen mellom sport, mote og funksjonalitet gjør at LEGEA brukes av stadig fler utøvere. LEGEA anvender slagordet “keep running with us”, hvilket henviser til fortsatt utvikling av produktene og virksomheten.